top of page

Uz Canvu dizajniraj kao profesionalac!

Već smo mnogo puta do sada spomenuli Canvu, bilo u kontekstu izrade virtualne prezentacije, obrade fotografije, izrade Zoom pozadine ili pak kao jednostavnu platformu za kreiranje različitih sadržaja.



Canva je platforma na kojoj je moguće dizajnirati bilo što i to vrlo jednostavno. Međutim, koje su to sve opcije i mogućnosti koje Canva nudi i kako se njome koristiti?


Na Canvu se vrlo jednostavno registrirati. Registraciju u okviru osnovnog paketa moguće je izvršiti pute vašeg Google računa, Facebooka ili se registrirati pomoću maila. Jednom kad ste se registrirali, otvara se početna stranica, u okviru koje možete odabirati različite predloške prema određenim kategorijama.



Ako je vaš matični jezik na Googleu hrvatski jezik, a na Canvu se prijavite putem Google računa, ona će automatski to prepoznati i prikazat će se platforma na hrvatskom jeziku.


Međutim, ako se prikaže u inačici na engleskom jeziku, u postavkama vašeg računa na Canvi, nudi se širok izbor različitih jezika koje možete birati, kako bi vam korištenje Canve bilo lakše i jednostavnije.


Društvene mreže


U okviru kategorije društvene mreže, Canva nudi pregršt unaprijed pripremljenih mogućnosti za kreiranje efektivnog i kreativnog sadržaja za različite društvene mreže.


Primjerice, putem Canve možete dizajnirati vaše objave za Instagram, Twitter i Facebook, pozadine za TikTok, naslovnicu za Facebook, pribadaču za Pinterest kao i slike za YouTube.



Marketing


Canva vam može pomoći u izradi različitih marketinškim materijala, odnosno propagandnih materijala potpuno besplatno.


Ovo je iznimno jednostavan način za izradu promotivnih materijala, pogotovo ako vaš marketinški budžet nije previše dubok. U Canvi možete izraditi oglase za Instagram, letke, postere, brošure, kao i različite tipove oglasa.



Ako već nemate marketinškog savjetnika za vaše malo poduzeće, proučite trenutačne trendova na tržištu i u oglašavanju, a u suradnji s Canvom izradit ćete kreativne materijale jednostavno i brzo.


Obrazovanje


Želite prestraviti kolege iznimnom prezentacijom na fakultetu? Canva vam nudi i tu mogućnost! Dakle, osim samih prezentacija, pomoću Canve možete dizajnirati i različite Infografike, umne mape za učenje.



Osim učenicima i studentima, Canva može biti i od iznimne pomoći učiteljima i nastavnicima. Naime, pomoću Canve možete izraditi različite radne listiće, rasporede, kao i pripreme za nastavu.


Videozapisi


Uz različite alate za uređivanje videa, pomoću Canve također možete izraditi kratke videozapise, video-poruke, video-oglase i slične animirane materijale.



Korištenje je Canvom iznimno jednostavno, tako da i osobe koje ranije nisu dolazile u doticaj s montiranjem videa, ne bi trebale imati previše poteškoća u izradi različitih kreativnih i jednostavnih video materijala.


Dokumenti


Uz sve do sada spomenuto, u Canvi možete izrađivati i različite dokumente, kao što su to pisma, različita izvješća, faktura i brošura.



Ono što je, vjerujemo, najkorištenije iz ove kategorije, to je zasigurno mogućnost izrade CV-a, odnosno životopisa. U Canvi ćete pronaći veliku bazu obrazaca za kreativne životopise.


Razmislite, prilikom prijave za posao, prije intervjua, životopis je prvi kontakt između vas i potencijalnog poslodavca. Želite ostaviti iznimno dobar dojam? Canva je tu da vam pomogne u ostvarivanju prvog koraka ka budućoj karijeri!


Što nam Canva još nudi?


Uz Canvu izradite pozivnice za različite događaje, obavijesti, ulaznice, programe događaja, čestitke, kolaže fotografija, etikete, kalendare, razglednice te dizajn za majice.



Ako ste pratili kucaposao.com i prošli sve naše dosadašnje objave, zasigurno ste primijetili kako u više navrata i u više različitih konteksta spominjemo upravo Canvu. Vjerujemo da sada zasigurno znate i zbog čega su nam puna usta upravo Canve!



Nadamo se da ste pronašli različite korisne informacije i da se bacate u svoj prvi dizajnerski pothvat! Pišite nam što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)




Izvori fotografija: Google, Canva Screenshot

bottom of page