top of page

Gmail trikovi koje bi svaki korisnik trebao znati

Gmail je jedna od najpopularnijih usluga e-pošte na svijetu s preko 1,5 milijardi aktivnih korisnika. Premda smo o ovoj temi već ranije pisali, u svakodnevnom radu s gmailom, kao i Google Workplaceom, nauči se nešto novo.Dok većina ljudi koristi Gmail za osnovnu komunikaciju putem e-pošte, postoji mnogo savjeta i trikova koji vam mogu pomoći da izvučete maksimum iz ovog moćnog alata. U ovom ćemo članku istražiti neke od najboljih Gmail savjeta i trikova kako bismo vam pomogli da postanete učinkovitiji i produktivniji korisnik e-pošte.Upotrijebite prečace za tipkovnice


Gmail nudi širok raspon prečaca na tipkovnici koji vam mogu uštedjeti vrijeme i pomoći vam da radite učinkovitije. Neki od najkorisnijih prečaca uključuju "C" za sastavljanje nove e-pošte, "R" za odgovor na e-poštu i "Shift + 3" za brisanje e-pošte. Da biste pristupili potpunom popisu prečaca na tipkovnici, pritisnite "Shift + /".


Raspored e-poruka


Gmail značajka zakazivanja omogućuje vam da sada napišete e-poštu i pošaljete je kasnije. Za raspored e-pošte kliknite strelicu pored gumba "Pošaljite" i odaberite "Pregled pošaljite". Tada možete odabrati datum i vrijeme kada želite poslati e-poštu.


Za raspored slanja e-pošte, možete koristiti i Chrome ekstenziju Boomerang, o čemu smo pisali u ovom članku.


Koristite filtere


Gmail-ova značajka filtra omogućava vam automatsko razvrstavanje dolaznih poruka e-pošte na temelju posebnih kriterija. Na primjer, možete stvoriti filter koji automatski prebacuje sve e-poruke od određenog pošiljatelja u određenu mapu. Da biste stvorili filter, kliknite ikonu "Upravljanje oznakama" i odaberite "Filtri i blokirane adrese".Undo Send


Jeste li ikad pritisnuli gumb "Pošalji" i odmah požalili? Pomoću Gmailove značajke "Undo Send" možete povući e-poštu do 30 sekundi nakon slanja. Ova je opcija najčešće postavljena na 5 sekundi.Da biste omogućili ovu značajku, idite na "Postavke" i odaberite karticu "Općenito. Pomaknite se prema dolje prema "Poništi slanje" i odaberite vremensko ograničenje koje vam je draže.


Koristite više inboxa za pristigle uređaje


Gmail-ova višestruka značajka u okvirima omogućuje vam stvaranje zasebnih kartica za različite vrste e-poruka, poput starred poruka e-pošte ili e-pošte od određenih pošiljatelja. To olakšava organiziranje pristigle pošte i brzo pronalaženje važnih poruka e-pošte. Da biste omogućili ovu značajku, idite na "Postavke" i odaberite karticu "Napredno. Pomaknite se prema dolje prema "Multiple Inboxes" i odaberite "Enable".


Koristite predloške


Ako često šaljete slične e-poruke, značajka predloška Gmaila može vam uštedjeti puno vremena. Predlošci omogućuju spremanje unaprijed napisane e-pošte kao predloška i ponovno je koristite kad god trebate poslati sličnu e-poštu. Da biste stvorili predložak, kliknite tri točke u donjem desnom kutu kompozicijskog prozora i odaberite "Predlošci".Gmail, kao svjetski uistinu jedan od popularnijih servisa za pružanje slanja e-pošte u svijetu, uistinu svojim korisnicima pruža mnogo dodatnih opcija i modućnosti za optimiziranje postavki e-pošte.


Koristite li već sada neke od ovih mogućnosti? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)Izvori fotografija: Unsplash, Gmail


Opmerkingen


bottom of page