top of page

Kako promijeniti Zoom pozadinu?

Ni vi ne možete pronaći prikladnu pozadinu za vaše sastanke? Vaši se ukućani tijekom sastanka prošetavaju iza vas? Zoom ima rješenje za vaše probleme!


Tijekom održavanja sastanka na kameri, iznimno je važno da je pozadina onog koji govori takva da ne odvlači pozornost te da ne čini dodatne moguće distrakcije.


Većina opcija koje omogućuju video-konferencije, imaju ugrađenu mogućnost postavljanja različitih pozadina, kako bi se smanjila potencijalna distrakcija.

Kako postaviti različite pozadine na Zoomu?


Korak 1: ulogirajte se u svoj Zoom račun i pridružite se sastanku;


Korak 2: miš privucite na strelicu na oznaci "stop video" gdje vam se otvara oblačić s mogućnostima;


Korak 3: jedna od mogućnosti je "choose virtual background" - odaberite tu opciju;


Korak 4: automatski se otvara prozor s mogućnostima pozadina.




Na Zoomu, osim već postavljenog izbora pozadina, možete samostalno izrađivati pozadine te ih koristiti tijekom sastanka. Primjerice, Canva ima cijeli jedan dio u kojem možete jednostavno, brzo i efikasno stvoriti vlastitu Zoom pozadinu.


Kod odabira ili izrade vlastitih pozadina, ne postoji ograničenje u veličini slike koju namjeravate koristiti kao pozadinu. Međutim, poželjno je da pripazite na rezoluciju koju će vaša pozadina imati, kako ne bi došlo do pikselizace.


Ukoliko niste pretjerano kreativni, utoliko možete pretražiti već postojeće Zoom pozadine na free stock stranicama kao što su Pexels, Unsplash ili Pixabay.


Ako vam je izmjenu i dodavanje pozadina za Zoom lakše pratiti korak po korak, na poveznici možete pregledati i YouTube video na službenom Zoom YouTube kanalu.


Preporučujemo da prilikom odabira pozadine izbjegavate boje koje su slične ili iste kao i odjeća koju nosite, pokušajte postići kontrast pozadine i odjeće, kako bi pozadina imala smisla. Odaberete li pozadinu iste ili slične boje, stopit ćete se s pozadinom te će vaša glava levitirati u kadru.


Pokušajte koristiti pozadine koje ne oduzimaju pažnju i ne prebacuju fokus, ipak je važno da fokus tijekom sastanka ostane na vama, a ne na pozadini.



Korištenje pozadina u Zoomu može biti zabavno, međutim, pokušajte ostati formalni i pozadine koristiti upravo iz razloga iz kojeg one i postoje - kako bi smanjili potencijalne smetnje tijekom sastanka.


Nadamo se da smo vam približili načine promjene pozadine na Zoomu te otvorili vrata ka kreiranju i pronalaženju drukčijih pozadinskih rješenja za vaše buduće sastanke.


Pišite nam upravo ono što vas zanima, kako bismo pisali upravo o tome. Do čitanja! :)




Izvori fotografija: Google

bottom of page