top of page

Koje platforme koristiti za izradu virtualne prezentacije?

Želite se odmaknuti od tradicionalne izrade prezentacija koristeći PowerPoint? Želite nešto novo? Ili jednostavno nemate 365 paket?


Donosimo vam pregled od nekoliko različitih online opcija putem kojim možete izraditi kreativne, inovativne i zanimljive prezentacije za školu, fakultet ili posao.


Pet online izvora za izradu virtualnih prezentacija


Želite isprobati nešto novo ili jednostavno nemate 365? Srećom, Internet je prepun različitih platformi koje nude opcije kao što su i izrada prezentacija.


Ovi su alati, u suštini, jednostavni za korištenje te ako vladate izradom prezentacija u Power Pointu i/ili Google Slideseu, ne ćete imati većih problema u svladavanju ovih kreativnih rješenja za predstavljanje sadržaja.



Prvo mjesto na našoj listi zauzima Focusky, a kojeg prvenstveno preporučujemo učiteljima, predavačima te marketing stručnjacima.



Focusky možete preuzeti na svoje računalo te ga koristiti i na taj način, no i sve što kreirate online možete preuzeti na svoje računalo u različitim formatima. Na poveznici možete pogledati autentični video u kojem je postupak prijave i upotrebe objašnjen korak po korak.



Na drugom je mjestu iznimno jednostavan, brz i efikasan Piktochart.


Piktochart je platforma koja funkcionira na 1-2-3 principu rada: (1) odaberete predložak dizajna koji želite, (2) oblikujete dizajn sukladno vašim željama i potrebama te, na koncu (3) gotov proizvod podijelite online ili ga preuzmete na svoje računalo u različitim formatima. Na poveznici možete pogledati autentični video tutorial za početnike u Piktocharu.



Treće mjesto zauzima Canva. Canva je iznimno popularna u svijetu businessa, s obzirom na to da nudi dizajnerske predloške i rješenja za različite stvari, ne samo prezentaciju. Među ostalim, u Canvi možete izraditi kreativan i suvremen CV, logo, posjetnice, ali i dizajnirati vlastitu pozadinu za Zoom meetining.



Uz pregršt mogućnosti, Canva nudi i mogućnost kreiranja i uređivanja objava za društvene mreže, tako da može poslužiti i u tom smislu. Na poveznici se nalazi službeni YouTube kanal na kojem možete vidjeti različita videa koja vam mogu pomoći prilikom rada u Canvi.



Na četvrtom mjestu stoji naš stari prijatelj Prezi. U Preziju možete kreirati prezentacije s dinamičnim i zanimljivim animacijama, kao i komponirati video i tekst. Odnosno, možete spojiti video i prezentaciju kao integrativni informativni materijal, što iznimno dobro može biti iskorišteno na sastancima te izlaganjima u školama i na fakultetima.



Na poveznici možete pregledati službeni Prezi YouTube kanal na kojem se nalazi pregršt videa s instrukcijama za upotrebu, kao i primjeri radova ljudi koji već koriste Prezi. Budi i ti jedan od njih!



Visme je još jedna od opcija za kreiranje prezentacija, ali kao i ranije spomenuti, osim prezentacija, na Vismeu je moguće kreirati različite stvari.


Prezentacije putem Vismea možete izrađivati samostalno, ali možete uključiti i tim u vidu suradnje. Gotove prezentacije možete direktno objavljivati online ili preuzeti na svoje računalo za offline korištenje. Na poveznici možete pregledati službeni Visme YouTube kanal na kojem se nalaze videa s instrukcijama za upotrebu.




Uistinu se nadamo da smo vam ovim savjetima barem malo pomogli u odabiru opcija i potakli vas na eksperimentiranje u kreiranju i izradi prezentacija te da ćete sad brže, lakše i bolje stvarati kreativnije i inovativnije prezentacije.


Svakako vas ohrabrujemo da nam pišete, ako imate bilo kakvih nejasnoća i pitanja, odnosno tema koje zanimaju baš vas, kako bismo se bavili upravo tim temama. Na našoj stranici možete pregledati i članak o onom što mnoge muči - što točno uvrstiti i na koji način izraditi kvalitetnu i efikasnu prezentaciju.


Kao i uvijek, potičemo vas da nam pišete o problemima koje muče baš vas, kako bismo jednom pisali upravo o tome i tako pomogli vama, ali i mnogima koji vjerojatno muče iste muke. Do čitanja! :)



Izvor fotografija: Google

bottom of page