top of page

Valentinovo u doba globalne pandemije


Kako proslaviti Valentinovo na daljinu?


Vaša bolja polovica je na drugom kraju svijeta? Vi ste u samoizolaciji? Živite u različitom gradu na drugom kraju države? Razbijate glavu pitanjem što i kako za Valentinovo?


Ostanite s nama do kraja članka jer vam donosimo nekoliko ideja kako proslaviti Valentinovo na daljinu!


Virtualni Date


Ova već dobro poznata i razrađena praksa je gotovo već prešla iz domene “suvremeno” u domenu “tradicionalno”. Naime, virtualni date je kao i pravi date, osim što se sudionici nalaze na različitim lokacijama. Kako imati uspješan virtualni date?


Važna je priprema! Dogovorite sa svojim partnerom ili partnericom vrijeme susreta, hranu i piće. Sudionici će si samostalno pripremiti hranu, ali važno je da ona bude ista.


Dogovorite piće, isto vino, primjerice. Za date se pripremite kao i za svaki drugi, lijepo se obucite, sredite i uredite, kao da idete s voljenom osobom na večeru u restoran.


Učinite romantičnu atmosferu i stvorite romantični ambijent. Nakon dobro odrađene pripreme, nastupaju platforme za ostvarivanje video-poziva. Naime, osim u poslovne, ove se platforme iznimno dobro mogu koristiti u privatne svrhe.


Kad je sve spremno, pritisnite taj “video call” i uživajte u romantičnoj večeri za dvoje.


Nakon večere možete pogledati i film - odaberite zajedno film na Netflixu ili kojoj drugoj platformi za streaming i istovremeno krenite s gledanjem. Tijekom filma radite sve ono što biste radili i da ste zajedno - komentirajte, smij te se, reagirajte i uživajte.Ako klasični date uz večeru nije vaš fah, donosimo vam još nekoliko ideja za organiziranje pomalo drukčijeg virtualnog datea.


Posjetite muzej


Šetnje muzejom su također klasične, međutim, u današnje su vrijeme, mogli bismo reći, pomalo i zaboravljene. Srećom, dosta muzeja svoje postave ima u online obliku.Primjerice, muzej Prado u Madridu, poznati Louvre u Parizu, dok Googlov Arts&Culture nudi širok spektar muzeja čiji se postavi mogu razgledati i online.


Otiđite na koncert


Zajedno, umjesto filma, pogledajte koncert na YouTubeu. Naime, YouTube ima jako puno snimki koncerta različitih izvođača, pronađite upravo onog kojeg vi i vaš partner volite i upustite se u virtualni koncert. Ugođaj će biti, vjerujemo, prekrasan. Ne kaže se za ludu, nije važno gdje si, već s kim si.


Zabavite se s hranom


Umjesto da kuhate hranu, možete si međusobno naručiti hranu. Umjesto svoje, upišite partnerovu adresu i međusobno odaberite što će vaš partner ili partnerica imati za večeru.Na taj način, osim što ćete svojem partneru ili partnerici pokloniti vrijeme, otkrit ćete i koliko se međusobno poznajete. Iznenadite se međusobno hranom iz različitih restorana, a za dostavu će se pobrinuti pauza.hr, glovo ili wolt. Preporučujemo da naručite i desert.


Organizirajte double date


Ako poznajete još koji par čiji odnos funkcionira kao long-distance veza, ponudite im double virtual date. U tom slučaju možete organizirati i različite igre, kao što je recimo Virtualni Pictionary. Spojite se u video-konferenciju putem alata potpore video-konferenciji i uživajte u svojem double dateu.


Međutim, ako niste za virtualne dateove, uvijek je lijepo dobiti ili dati poklon. Poklonima se svi vesele, pogotovo ako se radi o iznenađenju. Budite kreativni i svojoj voljenoj osobi izradite virtualni foto-kolaž, video, pošaljite poklon ili cvijeće.


Ranije smo već spomnjali Canvu. Canva nudi pregršt mogućnosti za dizajniranje, od CV-a, preko vizitki, do različitih čestitki i kartica. Možete dizajnirati personaliziranu čestitku za Valentinovo i podijeliti ju putem različitih kanala komunikacije. Uz virtualni date, ali i samo kao poklon, možete ukomponirati i neku od ideja koje donosimo u nastavku.


Video Memories


Korištenjem jednostavnih video-editing platformi možete izraditi video kao poklon za Valentinovo. Tko se tome ne bi veselio?


Prikupite zajedničke fotografije i fotografije koje obilježavaju vaše zajedničke trenutke, dodajte zajednička videa, glazbu koja za vas ima posebno značenje i poklon je spreman!


Uber i Bolt


Kakve veze imaju Uber, Bolt i Valentinovo?

Uber i Bolt, naime, imaju opciju dostave paketa.


Izradite poklon za svoj date ili samo pošaljite mali znak pažnje. Ovakav vid dostave je vrlo jednostavan, naime, putem aplikacije na mobitelu naručite Uber ili Bolt, uručite poklon vozaču, a svojoj voljenoj osobi kažete da pričeka ispred svojeg ulaza.


Jedina je mana što je ovo moguće na određenoj lokaciji, a da bi bilo isplativo, primjerice, u okviru jednog grada.


Online cvjećarnice i gift shopovi


Jeste znali da postoji i online cvjećarnica?


Naime, Blooming.hr je cvjećarnica koja posluje online, što znači da vrši i dostavu. Da stvar bude bolja - dostava cvijeća je u potpunosti besplatna, doduše na području grada Zagreba. Međutim, oni koji ne mogu do Blooming.hr, uvijek mogu pronaći alternativu u svojem gradu.


Uz Blooming.hr, postoji još cvjećarnica koje će rado uskočiti kreiranju upravo vašeg poklona, kao što je Poklon.hr, Ljubica cvjećarnica.


Osim cvjećarnica, možete pronaći i različite gift shopove koji vam mogu pomoći kako biste iznenadili svoje najmilije. Neki od njih su sophia.hr, poklonstudio.hr, hocuto.hr i cmok.hr.


Yolobook


Ako ne pucate od prevelike kreativnosti i ne znate kako sami osmisliti kreativan poklon, uvijek se može pronaći alternativa. Na Yolobooku izrađuju prekrasne polaroid fotografije koje mogu preuzeti s vaših profila na društvenim mrežama.Proizvodi se naručuju putem mobilne aplikacije, rok za dostavu je 7-12 dana, a dostava je besplatna.


Osim što izrađuju fotografije, na stranici Yolobook postoji cijeli dio namijenjen idejama za poklone, tako da, ako ne možete osmisliti nešto kreativno, zaletite se na njihovu stranicu i prepustite se listanju kroz more ideja.


Nadamo se da vam je ovaj kratak pregled dao ideje i motivaciju za organizacijom inovativnog i kvalitetnog Valentinova na daljinu. Imate li i vi neki savjet koji biste željeni podijeliti s drugima?


Podijelite s nama svoje mišljenje i recite što vas zanima, kako bismo jednom pisali baš o onome što vas zanima. Do čitanja! :)
Fotografije preuzete: Google

Comentarios


bottom of page