top of page

Kako podijeliti pozadinu na Zoom-u?

Nakon intenzivne godine korištenja Zoom-a, ali i drugih alata i platformi za ostvarivanje video-komunikacije, neke su vam stvari i dalje 'skrivene'?


Vjerujemo da ste se svi koji makar djelomično radite od kuće barem jednom našli u situaciji da ste određenu prezentaciju pratili virtualnim putem. Međutim, bliži se vrijeme održavanja vaše virtualne prezentacije, a vi ni dan danas ne znate kako podijeliti svoj ekran?



Naime, Zoom, kao i većina drugih video-konferencijskih platformi omogućuje ovu akciju, dakle dijeljenje vašeg ekrana, odnosno onoga što je na vašem ekranu s drugim sudionicima virtualnog sastanka.


Ukoliko dijeljenje na sastancima nije već postavljeno, na 'security' opciji postavite 'share screen' opciju i možete krenuti s dijeljenjem vašeg ekrana.



Za samo dijeljenje ekrana u traci koja se nalazi na sredini donjeg dijela ekrana odaberete 'share screen' ili iskoristite kraticu Alt+S kako biste pokrenuli dijeljenje ekrana s drugim sudionicima.



Kad kliknete Alt+S ili odaberete opciju 'share screen', pojavit će vam se opcije koji ekran želite dijeliti, odaberete opciju koja vam treba i kliknete 'share'.


Može li više ljudi istovremeno dijeliti ekran?


Može! Naime, u ranije spomenutom dijelu koji se odnosi na 'share screen', nalazi se skrivena strjelica u desnom gornjem kutu, kad odaberete tu strjelicu, možete birati dodatne opcije dijeljenja, a jedna je od njih i ova opcija.



Kad u ovoj opciji istovremeno prezentiran dvoje ili više ljudi, gledaoci, odnosno, ostali sudionici sastanka mogu promatrati jedno dijeljenje, a pomoću 'view options' mogu prelaziti s jednog dijeljenja na drugo. Iznimka su korisnici s dva monitora, koji mogu pratiti prezentacije istovremeno.


Korisnici koji Zoom koriste putem mobitela mogu pregledavati samo dijeljenje koje se posljednje pokrenulo i nemaju opciju prelaska između više dijeljenja.


Jeste li već pokušali dijeljenje više prezentacija istovremeno? Kako se vi snalazite - koja opcija za održavanje video-sastanaka vam je najdraža? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)



Izvori fotografija: Google, Zoom

bottom of page