top of page

Jeste li već koristili Whereby?

Ranije smo u više navrata spominjali različite opcije i mogućnosti održavanja sastanaka u vidu video-konferencija.Naravno da smo se uglavnom usredotočili na Zoom, kao vjerojatno najpopularniji alat provođenja video-konferencija. Zoom je postao toliko popularan i svakodnevno korišten, da je već postao i sinonim za online sastanke u većini industrija.


Danas vam predstavljamo još jednu mogućnost za ostvarivanje video-konferencija s vašim timom! Jeste li već čuli za Whereby?Whereby je platforma pomoću koje možete organizirati i ostvarivati video-pozive, odnosno video-konferencije s članovima vašeg tima.


Kako je Whereby online alat, ne zahtjeva preuzimanje dodatnih aplikacija na računalo, već se u potpunosti može koristiti putem pretraživača, odnosno online.


Kako se prijaviti na Whereby?


Odlična je opcija koju Whereby nudi ta što se na samu platformu treba prijaviti samo onaj koji organizira sastanak. Dakle, nitko od sudionika sastanka ne mora otvarati svoj račun ili se dodatno prijavljivati, već sastanku pristupa isključivo pomoću poveznice koju šalje organizator.Organizator se može prijaviti pomoću svojeg Google ili Apple računa. Nije potrebno kreirati dodatne profile, već Whereby sam povlači potrebne osnovne informacije. Cijeli proces prijave pogledajte na fotografijama:Za prijavu je, dakle, potrebno odabrati Google ili Apple račun i upisati vaš mail i lozinku pristupa Google ili Apple računu. Nakon ovog dijela, automatski se pojavljuje mogućnost kreiranja sobe, kao što su to nekada bile sobe za chat.


Sobu možete nazvati kako god želite, a Whereby vam nudi početnu opciju koja je kreirana s obzirom na vaš Google ili Apple račun.


Kao i kod svakog alata za video-konferencije, slijedi provjera zvuka te traženje dopuštenja da alat koristi mikrofon i kameru. Kad ste potvrdili sve potrebno, kliknete Join meeting i možete krenuti!


Kako koristiti Whereby?


Nakon što ste se uspješno prijavili, otvara vam se automatski mogućnost pozivanja sudionika vašeg tima. Ovaj je proces uistinu jednostavan te je, možda upravo iz tog razloga, Whereby prvi izbor mnogih.Naime, svoje članove možete dodati u poziv, odnosno u sobu, jednostavnim slanjem poveznice. Također, Whereby vam nudi opciju da sami testirate poziv na način da skenirate QR kod svojim pametnim telefonom i provjerite jesu li sve funkcije pravilo postavljene.Kad kliknete na Share link, automatski vam se otvara mogućnost slanja poveznice za pristup sobi, odnosno pozivu, na način da kopirate poveznicu, pošaljete telefonski ili pak mailom.


Što još nudi Whereby?


Na pozivu pomoću Whereby platforme možete odabrati dvije opcije, odnosno dva tipa sobe.U postavkama možete odabrati malu - small ili veliku - large sobu. U velikoj sobi može sudjelovati i do 50 sudionika u isto vrijeme. Upravo je iz ovog razloga Whereby iznimno pristupačan za korištenje u manjim timovima.


Bez obzira što ste vi kao organizator istovremeno i kreator sobe i poziva, možete napustiti poziv u bilo kojem trenutku i pomoću poveznice se vratiti, a razgovor se neće ugasiti.Whereby nudi opciju napuštanja sobe na dva načina - možete završiti sastanak na način da završite poziv za svih - end meeting for all ili pak da samo vi napustite sobu - leave room.


Whereby možemo u osnovnoj verziji svi koristiti besplatno, no također postoje i druge opcije i mogućnosti korištenja ove platforme za video-konferencije. Na ove vas opcije Whereby podsjeti svaki put kad završite razgovor.Postoje dvije dodatne verzije - Whereby Pro i Whereby Business. Kao što je razvidno, Pro verzija se naplaćuje $9.99 mjesečno, dok je Business verzija $14.99 mjesečno.


Uz Pro verziju možete imati neograničen broj sastanaka i koristiti vlastiti brending, tipa vizuale, tijekom poziva. Što je iznimno dobro, ako razgovarate s potencijalnim klijentom ili pak snimate poziv koji planirate objavljivati na svojim društvenim mrežama.U Business verziji osim navedenih opcija iz Pro verzije, možete još koristiti opcije kao što je to veći broj različitih soba, kao i neograničen broj sudionika razgovora.


Jeste li već koristili Whereby? Kakva su vaša iskustva? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)
Izvori fotografija: Whereby, Google


 


#NovePrilike S01E06 | Photomath, gdje matematika nije bauk!


Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira.

Comentarios


bottom of page