top of page

#NovePrilike S01E05 | Razmisli o onome što imaš i znat ćeš što želiš


Današnju epizodu serijala #NovePrilike donosimo u malo drugačijem formatu. Za ovaj smo se pristup prvenstveno odlučili zbog porasta broja oboljelih, kako bismo zaštitili naše goste, ali i same sebe. Ranije smo pisali o provođenju intervjua putem platforme Skype, a onda smo se u provođenju ovakvog tipa intervjua okušali i sami!


 

U petoj epizodi serijala #NovePrilike predstavljamo osobu koja u Story magazin svaki tjedan unosi dozu lifestylea.Kroz prizmu urednika rubrike lifestyle, Marka Banjavčića, saznajte kako se cijela redakcija u trenutku prebacila na online model, koje su poteškoće imali i kako su se postavili prema izazovima koje je nametnula pandemija.U razgovoru s ovim velikim ljubiteljem modne i beauty industrije, trendova u interijeru, putovanja te svega onoga što život čini lijepim i poučnim, sudjelovao je naš Marko Gregurić. Pogledajte!

1. Kako si se osjećao kada je pandemija uzela maha?


Prilično smireno. Karakterni sam realist s ponekim izletom u pesimizam, tako da me situacija nije iznenadila.


Najviše su me iznenadili oni koji definiraju našu svakodnevicu političkim i javnozdravstvenim odlukama. Kako oni u Hrvatskoj, tako i oni u Europi i svijetu.


Potpuno nesnalaženje. Ali sve je to jedna velika lekcija.2. Na koji način si prilagodio svoj posao kada je počela pandemija?


Uzeo sam računalo kući, osposobio kućni ured i nastavio raditi kao da se ništa ne događa.


Srećom, izbjegao sam proljetni potres u Zagrebu, tako da u životu imam jednu traumu manje. Onaj prosinački sam doživio u Zagrebu, srećom – bez posljedica u interijeru i eksterijeru, ali s dozom straha i osjećaja besmisla.3. Najveći izazov prilagodbe posla u doba pandemije?


Kako zadržati zdrav razum i imunitet na negativu koja je postala dominantni osjećaj u 2020. godini.


Što se posla tiče, tim je uigran, riječ je o ljudima koji više od desetljeća rade zajedno i nije bilo previše iznenađenje. Izuzev teške svakodnevice s kojom se svatko nosi na sebi svojstven način.4. Na koji način je pandemija utjecala na projekte vezane uz kreiranje sadržaja za online i tiskano izdanje?


Sve se promijenilo preko noći. Ubrzalo. Moralo se raditi kad god se stiglo i moglo.


Modna i beauty snimanja su prestala. Ljudi su se snimali sami, u sigurnosti svojih domova. Moda je postala suvišna, čak pretenciozna.


I danas se još borim s tim stavom. No, treba akcentirati da je moda eskapizam u bolji svijet. To je ono što me drži.


5. Tvoj savjet ili tips and tricks za uspješan rad od kuće.


Kućni ured, izoliran, dobar stolac, stol i slušalice. Muzika obavezna. I važno je odrediti kada su pauze, ručak i slično. Jer dan je prekratak. Treba iskoristiti svaku minutu.


6. Najdraži alati u radu od kuće koje bi preporučio drugima?


Google Drive, Google Docs, sobe za sastanke na platformi po želji i dobar telefon.7. Kako odvajaš posao od slobodnog vremena?


Tako da gasim mail, utišavam notifikacije i radim ozbiljan rez.


O poslu ne želim pričati dok večeram, pijem kavu i slično. Moje vrijeme je moje vrijeme.


Isto vrijedi i za dio dana dok radim. Kad radim, radim. Nema gubljenja vremena na gluposti.

8. Tvoji poslovni planovi za skoriju budućnost?


Pronaći tajming za otići na godišnji. Makar do nekih toplica u Zagorju ili Međimurju. Topla voda me opušta. To sam shvatio za vrijeme korona izolacije.


9. Za kraj, što te najviše motivira?


Onda kad posumnjam u sebe, brojim svoje blagoslove.


Imam više nego što sam primjerice imao prije pet godina. I to je nešto na čemu sam zahvalan. U svakome smislu imam više – emotivno, duševno, životno, a onda i materijalno.Izvori fotografija: Privatna arhiva


 


Hrvoje Vukov | #NovePrilike​​​ S1E4


Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira?

Comentarios


bottom of page