top of page

#NovePrilike S01E04 | Jedan prostor, stotine mogućnosti


U ovotjednoj epizodi serijala #NovePrilike vam predstavljamo Hrvoja Vukova i njegov STAN KONCEPT.


Hrvoje sebe opisuje kao "Hrvoje koji živi, zna i voli", a za sebe kaže kako je istraživač sam sebe i okoline kroz različite forme.


U kontekstu kreiranja sadržaja, Hrvoje se prvenstveno bavi pisanjem blogova, social media managementom, ali i savjetovanjem za sve one kojima je potrebno riješiti poslovne izazove i to sve kroz svoj jedinstveni STAN KONCEPT.



Kako si se osjećao kad je pandemija uzela maha?


Ispočetka sam se, kao i svi, malo osjetio zbunjen, ali sam zapravo brzo pohvatao konce i sve prihvatio kao novi izazov.


Što bi izdvojio kao najveće izazove prilagodbe rada od kuće u početku pandemije?


I inače radim od kuće tako da se moj ritam nije uvelike promijenio. Trebao sam se više prilagoditi ritmu drugih koji su se odjednom tek trebali uhvatiti ukoštac sa svim tim izazovima. Tako da sam više trebao strpljenja i pažnje za druge nego li za sebe.


Što je STAN KONCEPT i kako si došao do ideje?


STAN KONCEPT je #jedanprostorstotinemogucnosti koji je istovremeno i prostor u kojem ja živim, ali i prostor u kojem ja stvaram kako za sebe tako i za druge i sa drugima. To je prava oaza autentičnosti.


U njemu organiziramo mini evente, druženja, snimanja, ugošćujemo brendove... Dovoljno je imati ideju ili ju ne imati, ali imati želju pa ćemo ju zajedno realizirati. Najvažnije je imati otvoreno srce i sve je moguće! I to me vodilo u ostvarivanju sa prijateljima i kolegama...

Srcem iz dana u dana gradimo koncept koji je unutar četiri zida, ali ih nadilazi.


Ideja je bila stvoriti multifunkcionalni prostor koji će se začas transformirati iz mirnog jutarnjeg momenta ispijanja kave u set za snimanje reklame, a navečer biti prostor u kojem će se okupiti ekipa za šankom željna dobre teme i polemike ili će biti ugodno mjesto za isprobavanje parfema i kozmetike što je moja posebna strast.


Imaš li u planu kakve nove kreativne projekte?


Puno toga je u u planu, a neki koraci su već i napravljeni... YouTube kanal je pokrenut, a sve će uskoro biti zaokruženo i kroz različite offline aktivnosti...




Kako je tekla suradnja s klijentima u radu od kuće i koje ste alate za komunikaciju koristili?


Suradnja nije uvijek tekla glatko jer kao što sam i rekao u nekom od prijašnjih odgovora, drugima, a posebno klijentima se trebalo naviknuti na nove okolnosti.


Na sve u životu, pa tako i na to, gledam kao na izazov koji treba riješiti, a ne kao problem nad kojim ćemo kukati. Mnogo je aplikacija i programa odjednom postalo jako aktualno. I jako mi je drago kad s klijentima prođem određeni dio puta pa oni nastave neki dio posla i samostalno.


Glede komunikacije najviše je dakako bila korištena platforma ZOOM.


Što te je najviše motiviralo tijekom rada od kuće?


Općenito motiviram sam sebe najviše u smislu samo pogledam unazad dan, tjedan, mjesec koliko sam u nečemu napredovao i nastavim.


Što si, prije pandemije, uzimao zdravo za gotovo?


Iskreno, čak ništa!


Živim u sadašnjem trenutku, zahvalan jer sam toliko sra** u životu prošao, toliko krivih koraka napravio, da kad sam se prije nekoliko godina u jednom trenutku osvijestio i resetirao, nije više bilo opcije “zdravo za gotovo”.


Ono što sam uslijed pandemije promijenio u ovom kontekstu je da tko je mene do tada uzimao “zdravo za gotovo” jednostavno je od mene bez puno objašnjenja dobio “zdravo!”. Presložio sam prioritete!


Što si novo naučio u radu od kuće tijekom pandemije?


I mimo pandemije sam učio i učim.


Generalno na cijelu situaciju se trudim gledati puno šire od trenutka kad je počela i kao da će u nekom trenutku samo završiti... Jer čisto sumnjam da će, tek tako.


Možda sam se tijekom ovog posebnog perioda najviše naučio biti strpljiviji, lakše o(t)pustiti i možda najvažnije što sam naučio je biti nježniji prema samome sebi.


Cilj po cilj, korak po korak, dan po dan!



Izvor fotografija: Instagram


 

Pogledaj prošlu epizodu:

Andrea Tintor | #NovePrilike​​​ S1E3


Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira?



bottom of page