top of page

Kako snimiti i obraditi Skype intervju?

U doba pandemije moramo biti odgovorni i držati se mjera kako bi spriječili širenje virusa. Ponekad nam nagle promjene i brzorastuće brojke mogu poremetiti planove, pogotovo kada projekt uključuje odlazak na teren i/ili bliski kontakt s drugim ljudima.Ako ste imali u planu snimiti intervju na nekoj lokaciji, ali niste u mogućnosti boraviti u prostoriji sa sugovornikom predlažemo sljedeću alternativu - Skype intervju. Ovakav oblik intervjua može se primijeniti na razne situacije i biti koristan kada s razredom, studentima, zaposlenicima ili čitateljima želite podijeliti intimniji uvid u temu bez obzira na restrikcije.Još jedan od benefita kreiranja ovakvog intervju je lakoća izvedbe jer vam ne treba skupa oprema već samo računalo ili laptop s web kamerom te slušalice s mikrofonom za što bolju kvalitetu zvuka.


Kako početi?


Za početak dodajte osobu na listu kontakata kako bi mogli započeti razgovor. Upišite e-mail osobe u označenu kućicu.Isto kao i Zoom, Skype nudi mogućnost slanja linka za sastanak. Ako koristite ovaj način Skype poziva onda sugovornik ne treba imati instaliranu aplikaciju jer se cijeli proces odvija putem web preglednika. Posjetite ovaj link kako bi kreirali "sobu" za sastanak.


Poziv


U gornjem desnom uglu pronađite ikonu kamere, kliknite i nazovite sugovornika. Prije snimanja svakako zatražite dopuštenje osobe s druge strane jer je protuzakonito snimati druge bez njihovog znanja (vrijedi za fotografiranje, audio i video zapise).Snimanje razgovora


U donjem desnom uglu pronađite ikonu tri točkice te odaberite "start recording". U gornjem lijevom uglu prikazat će se crvena točkica koja prikazuje da se razgovor snima. Pokraj nje se nalazi opcija "stop recording" pomoću koje možete zaustaviti snimanje.


Sve ove opcije dostupne su i na mobilnoj verziji Skype aplikacije.Kako spremiti snimku?


Kada prekinete razgovor, automatski prekidate i snimanje te će se vaš video prikazati u chatu. Iz chata možete spremiti video na računalo i zatim ga obraditi.Kako obraditi video?


Nedavno smo napravili članak o programima za obradu videa koji možete pročitati ovdje. Naveli smo top 5 besplatnih, a na vama je samo da odaberete onaj koji vam najviše odgovara. U članku se nalaze i linkovi za preuzimanje.Zapratite nas na društvenim mrežama - Facebooku i Instagramu.


Izvor fotografija: Unsplash, privatna galerija

 

Hrvoje Vukov | #NovePrilike​​​ S1E4


Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira?
Commentaires


bottom of page