top of page

Kako izbjeći fotografije koje imaju lažnu transparentnu pozadinu?

Koliko ste puta tražili fotografiju za prezentaciju, ali se nije uklapala s pozadinom? Trebali ste fotografiju ili dizajn koji će se uklopiti odlično, odete na Google i pronađete fotografiju baš kakva vam treba. K tome, fotografija nema pozadinu, odnosno, pozadina je transparentna. Pun pogodak!



Kad ste fotografiju preuzeli ili kopirali u prezentaciju, odjednom se pojavila pozadina! Već ste blago uzrujani jer morate ponovno prolaziti kroz cijeli proces pretraživanja idealne fotografije kojom ćete upotpuniti prezentaciju.


Naime, sivo-bijela šahovnica bi nam trebala omogućiti da vidimo koji će dijelovi dizajna i/ili fotografije biti vidljivi, a koji transparentni nakon preuzimanja. Međutim, nerijetko se dogodi kako, u biti, fotografija i/ii dizajn koji preuzmete, umjesto transparentne pozadine ima upravo sivo-bijelo šahovsko polje.


Kako izbjeći ovu pojavu?


Dakle, ne želimo gubiti previše vremena besciljno srljajući bespućima Interneta tražeći fotografiju koja ima transparentnu pozadinu i uklapa se u naš kontekst, to jest, u kontekst za koji ćemo fotografiju koristiti.


Na pretraživanju slika, odnosno fotografija na Googleu upišete ono što želite pretražiti, odnosno kombinaciju riječi za koju smatrate da ćete dobiti najbolje rezultate, ako ne koristite već kratice za Googlanje.


Kad ste upisali tražene pojmove, u alatima (='tools') ispod trake za pretraživanje otvorite dio koji se odnosi na boje (='colour') i ponudit će vam se opcija transparent.



Nakon što odaberete opciju transparent, budite sigurni da će fotografije koje se prikažu u ponudi kao odabrane fotografije zasigurno biti upravo one koje imaju transparentnu pozadinu.



Na ovaj način štedite vrijeme i živce u pretraživanju bezbrojne količine fotografija s potencijalno lažnim transparentnim pozadinama i odmah dobijete ono što uistinu i tražite.


Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)



Izvori fotografija: Google

bottom of page