top of page

Imate previše otvorenih kartica na Chromeu! Što učiniti?

Jedna ste od onih osoba koja uvijek ima previše otvorenih kartica?


Na jednom radite na za posao, na drugom vam je otvorena platforma za komunikaciju, na trećoj vijesti, ostalih pet su nasumične stranice koje su vam iz nekog razloga otvorene i nemate pojma od kud je odjednom krenula svirati glazba?


Vaš Google Chrome izgleda otprilike kao na fotografiji? Evo što učiniti kako biste se bolje organizirali!



U suštini, organizacija je kartica vrlo jednostavna! Sve što trebate učiniti je sastavljeno u svega par koraka:


Odaberite polaznu karticu oko koje ćete stvarati grupu. Kad mišem dođete do željene kartice, kliknete desnu tipku miša i omogućuje vam se izbor više opcija, odaberite opciju Dodaj karticu u novu grupu.



Nakon što ste odabrali polaznu karticu i odabrali opciju Dodaj karticu u novu grupu, omogućuje vam se stvaranje skupine, odnosno grupe kartica. Grupi kartica možete odrediti naziv i boju prema kojoj će biti drukčija od neke druge.



Kad ste kreirali karticu, u nju možete dodavati i druge kartice, kako biste organizirali svoju pretrpanu traku.


Bilo koju drugu karticu koju biste željeli uvrstiti u određenu grupu dodajte na jednak način, kao što je to bilo prilikom stvaranja skupine ili grupe. Međutim, ovaj put će se, kad odaberete Dodaj karticu u novu grupu, prikazati popis grupa u koju biste željeli dodati određenu karticu.



Nakon što ste organizirali sve vaše kartice, bit će vam se lakše snalaziti među skupinama kartica i moći ćete se više usredotočiti na ono što trenutno radite, bez nepotrebnih distrakcija iz ostalih 20 kartica.



Vaš preglednik može izgledati ovako - sve je na svojem mjestu i uistinu omogućuje jednostavnije snalaženje među karticama za osobe koje otvaraju bezbroj kartica iz različitih razloga.



Koristite li vi neku drugu metodu organizacije? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)



Izvor fotografija: Google

bottom of page