top of page

8 Chrome ekstenzija za bolju produktivnost

Posao ti se većinom odvija putem web preglednika na kojem često surfaš? Bombardirani raznim informacijama vrlo lako možemo izgubiti fokus i postati slabo produktivni.


U novom članku donosimo 8 dodataka za Google Chrome koji će ti pomoći da efikasnije i brže obaviš svoje zadatke.



1. Google Keep - organiziraj se!


Sjajna ekstenzija za Chrome namijenjena svima koji žele biti organizirani.



Njegova primarna funkcija je kreiranje bilješki i to-do lista. Uz to možete pohranjivati fotografije, web stranice i upisivati bilješke pokraj njih.


Također, moguće je napraviti i podsjetnike koji su vezani uz lokaciju. Na temelju njih Google Keep će vas podsjetiti kada dođete na zadanu destinaciju.


Kako bi bilješke bile još više organizirane možete ih istaknuti u željenim bojama.



2. Todoist - kreiraj prioritetne liste


Za sve kojima rokovi gore pod nogama! Vrlo jednostavna ekstenzija putem koje možete pratiti svoje projekte i zadatke, raditi liste prioriteta i biti u toku s obavezama. Zgodan dodatak za sve koji na dnevnoj bazi imaju mnogo mikro zadataka.



3. StayFocused - često zalutaš na internetu?


Ako imate problema sa samokontrolom i često zalutate na stranice koje nemaju nikakve veze s poslom poput YouTubea, Reddita ili Facebooka svakako isprobajte ovu ekstenziju.


Ekstenzija pomaže u izbjegavanju online distrakcija tako da vremenski ograničava korištenje pojedinih stranica. Ako vam nedostaju strogi roditelji ili malo autoriteta - probajte StayFocused.



4. Pocket - spremi članke za kasnije


Kada naletite na članak koji vam se sviđa, ali za njega u tom trenutku nemate vremena, a ne želite imati otvoren još jedan tab - probajte Pocket.



Automatski spremite web stranicu "za kasnije", a kada obavite sve zadatke uživajte u njenom sadržaju.



5. Strickt Workflow - nedostaje ti autoritet?


Ova ekstenzija je bazirana na poznatoj Pomodoro tehnici.


O Pomodoro tehnici pročitajte više na stranici TeaTime.



Ekstenzija također može blokirati stranice koje nemaju veze s vašim poslom, a one će se otključati kada izvršite zadani ciklus rada.



6. Grammarly - gramatika u malom prstu


Odlična ekstenzija o kojoj smo već pisali jer je jedan od najboljih alata za ispravljanje gramatike. Detaljniji članak o odličnim alatima za korekciju gramatike pročitajte ovdje.




7. LastPass - ne možeš zapamtiti sve zaporke?


Odlična i besplatna ekstenzija koja pohranjuje vaše zaporke i krati vrijeme za log-in. Ovaj dodatak je must-have za sve koji internet žele koristiti sigurno.




8. Adblock - isključi reklame


Tko voli reklame koje iskaču iz svakog ugla interneta? Točan odgovor je - nitko. Pomoću Adblocka sakrijte baš sve reklame na web stranicama i smanjite potencijalne distrakcije.




Koje ekstenzije vi koristite kako bi uštedjeli vrijeme i bili produktivniji? Pišite nam na našim društvenim mrežama.


Izvor fotografija: Google

bottom of page