top of page

5 stranica putem kojih možete pronaći posao

Ranije smo pisali o Upworku, platformi putem koje možete pronaći posao, odnosno upustiti se u pustolovinu rada od kuće. Kao što smo vidjeli i u intervjuu s domaćima Upworkerima, ta se platforma više koncentrira na freelancing, što možda i nije kolačić za svakog.


Danas vam predstavljamo 5 stranica za rad od kuće, putem kojih se možete prijaviti i pronaći različite poslove u različitim djelatnostima koje možete obavljati iz udobnosti vašeg doma.



Ova je stranica krenula s radom još 2007. godine. Putem stranice je moguće pretražiti različite poslove u preko 50 kategorija. Na stranici postoji ponuda različitih tipova poslova, kao što su freelance projekti, part-time poslovi, kao i full-time poslovi.




Na ovoj je stranici, kao i na FlexJobsu, moguće pregledavanje različitih ponuda sukladno različitim kategorijama. K tome, pretragu možete dodatno optimizirati odabirom zemlje u kojoj je posao stacioniran. Naime, bez obzira što se radi o radu od kuće, odnosno s udaljene lokacije, pojedini poslodavci traže zaposlenike iz isključivo neke zemlje, bilo iz subjektivnih ili objektivnih razloga.




Na stranici We Work Remotley tvrde kako je upravo ova stranica jedna od najboljih stranica za pronalazak posla za rad od kuće. Na stranici navode kako imaju preko 3 milijuna pregleda mjesečno te naglašavaju kako surađuju s Googleom i Amazonom. Pretraživanje je na stranici jednostavno te je, kao i na ranije predstavljenim stranicama, moguće odabrati poslove različitih formata.




Remote.co je sestrinska stranica stranice FlexJobs. Za razliku od FlexJobsa, koji nudi različite mogućnosti i opcije za rad, Remote.co je koncentriran isključivo na ponudu i potražnju rada od kuće. Pretraživanje na stranici organizirano je prema kategorijama posla, ali možete dodatno specificirati pretragu, ovisno tražite li freelance, part-time posao ili možda enetry-level poziciju.




Putem ove stranice možete pregledavati poslove u 41 različitoj kategoriji. Stranica, osim što nudi oglase za različite poslove, omogućava svojim korisnicima i pomoć oko izrade životopisa, kao i blog o različitim savjetima. Fun fact, stranica Virtual Vocations je proizašla iz obiteljske tvrtke, a tim koji ju vodi i uređuje radi u potpunosti od kuće.



Dodatne ideje i mogućnosti


Domaće stranice za oglašavanje poslova, kao što je to MojPosao, u svojem detaljnom pretraživanju omogućuje opciju pretrage rada od kuće. Međutim, izbor pozicija i poslova nije uvijek pretjerano širok, ali nije loše znati i za ovu opciju.



Također, sam LinkedIn u svom dijelu o poslovima nudi mogućnost odabira remote poslova. Potrebno je samo u pretragu posla uvrstiti riječ remote ili pak odabrati ovu opciju u postavkama.




Negativna je strana svih ovih stranica, gledajući s aspekta domaćeg tržišta, što se većinom odnose na rad u kompanijama koje su smještene u inozemstvu i posluju globalno, što zahtjeva iznimno znanje barem engleskog jezika. Međutim, engleski je jezik ionako već odavno jezik globalne interakcije te se kao takav inkorporirao u svakodnevni jezični izričaj u gotovo svakom kontekstu.


Imate li iskustva s nekom od navedenih stranica? Jeste li se ikad susreli s kojom od ovih stranica? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)




Izvor fotografija: Google

bottom of page