top of page

Kako pronaći posao u radu od kuće? Upwork je tu za vas!

Kako uopće krenuti s radom od kuće? Gdje uopće pronaći poslove koji se mogu obavljati u potpunosti od kuće? Predstavljamo vam Upwork - jedinstvenu stranicu putem kojem možete pronaći, ali i ponuditi posao!


Upwork je internacionalna stranica na kojoj poslodavci nude različite poslove, a profesionalci se putem Upworka zapošljavaju na tim poslovima.


Pristup je vrlo jednostavan. Naime, na stranici je potrebno izraditi svoj profil. Mehanizam stranice vam olakšava da, ukoliko imate LinkedIn profil, utoliko ga preuzmete u .pdf formatu i učitate na stranicu, a stranica obavi sve dodatne radnje umjesto vas.



Na vašem profilu postavite čime se bavite i za što vas je moguće zaposliti. Neke od generalnih kategorija koje Upwork nudi su: Razvoj & IT, dizajn i kreativnost, prodaja i marekting, pisanje i prevođenje, korisnička podrška, financije i računovodstvo.


Međutim, ovo je samo generalna kategorizacije, unutar svojeg profila navodite svoje kompetencije i podkategorije u kontekstu kojih možete raditi.


Jednom kad ste dovršili svoj profil, tražite posao! Pristup je malo drukčiji, negoli što je to u klasičnom radu. Naime, kako je stranica prvenstveno namijenjena freelancingu, ljudi se putem stranice najčešće zapošljavaju na projektima.


Odnosno, zapošljavanje se odnosi na rad na određeno vrijeme, a ovisno o vremenu koje vam rad na određenom projektu oduzima, možete raditi i više projekata istovremeno. Također, možete odrađivati i one-time poslove, kao dodatan izvor prihoda vašem kućnom budžetu.



Upwork je krenuo kao baza za okupljanje talenata za rad od kuće, putem kojeg će zaposlenici moći predstaviti sebe i svoj rad, a poslodavci imati veći "talent pool" iz kojeg će moći birati točno one zaposlenike koji im odgovaraju.


Na Upwork se godišnje postavi i preko milion poslovnih oglasa u više od 70 podkategorija! Ako i vi razmišljate o začetku svoje karijere u radu od kuće, bacite se na izradu vašeg Upwork profila! Brzo, jednostavno i, nadamo se, plodonosno!


Nadamo se da smo vam otkrili nove mogućnosti u svijetu rada od kuće! Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo i mi pisali upravo o tome. Do čitanja!



Izvor fotografija: Google

bottom of page