top of page

#NovePrilike S01E07 | Znatiželja uvijek vodi prema učenju i osobnom razvoju


U današnjoj epizodi serijala #NovePrilike, s nama je svima već dobro poznata Sara Peranić.


Saru ste imali prilike upoznati i upoznavati svake srijede na našem portalu, gdje objavljujemo njene članke o mentalnom zdravlju, ali i osobnom rastu i razvoju.


Sara je inače magistra socijalne pedagogije te urednica i voditeljica portala Sluša-Lica, portala za za ljude koji žele raditi na sebi.


Kako se Sara snašla u kontekstu pandemije, pogledajte!




Kako si se osjećala kada je pandemija uzela maha?


Na mene nije previše utjecala, dapače, dobila sam jako puno vremena za sebe. Odjednom sam imala vremena i za treninge, i za učenje, i za rad. Pri tom, nisam bila u Zagrebu, već na otoku, tako da je i to bio jedan pozitivan aspekt. Međutim, znam da je na dosta ljudi utjecalo negativno, a to je samo pokazalo da na nas ne utječu okolnosti, već naš odnos prema njima.



Na koji način si svoj posao prilagodila pandemiji?


Ja sam počela odmah raditi online, tako da nisam imala većih poteškoća. Ono na što je cijela priča oko pandemije utjecala su zasigurno radionice. Planirala sam imati radionice uživo, međutim, zbog svih mjera još uvijek nisu realizirane, no ipak se, unatoč svemu, radionice održavaju, ali u online obliku.



Koji su najveći izazovi prilagodbe konkretno tvog posla?


Tu bih mogla općenito istaknuti tehnologiju kao dio na koji se još uvijek prilagođavam. S obzirom na to da se educiram za psihoterapeuta, a završila sam socijalnu pedagogiju, tehnologiju koristim kao sredstvo pomoću kojeg bih sve ono čime se ja bavim približila drugima. No na tehnologiju gledam kao na izazov, kao izlazak iz zone komfora u kojoj i sama nešto novo učim i razvijam se u tom kontekstu.



Kakve si projekte pokrenula?


Moj je glavni program SamopouzdaniJA, a to je program za izgradnju samopouzdanja i pozitivne slike o sebi primarno kod žena. Taj projekt vodim već šest mjeseci, a interakciju s ljudima uglavnom imam u kontekstu online okruženja. Koristimo se različitim mail opcijama komunikacije i grupnim Zoom susretima.



Imaš li kakav savjet za uspješan rad od kuće?


Moj savjet bi bio da ujutro krenete prvo sa izdvajanjem vremena za sebe, jer nam nekad tih pola sata ili čak i manje, može utjecati na raspoloženje tijekom cijelog dana. Premda je možda ponekad teško odvojiti vrijeme za sebe, ali ako krenemo u dan zadovoljniji, puno ćemo lakše obavljati svakodnevne zadatke i biti puno produktivniji.


Druga stvar je pisanje - zapišite što sve planirate odraditi i prekrižite sve ono što ste uspješno odradili. Na kraju dana zapišite si ono što imate u planu odraditi sutra. Na ovaj način misli ostavljamo na papiru i ne nosimo ih sa sobom.



Koji su ti poslovni planovi za skoriju budućnost?


Od svibnja kreće jedan program, čiji je cilj pomoći ženama ne samo da izgrade samopouzdanje, već i određeni poduzetnički duh, poduzetnički mindset. Tako da ću se definitivno usmjeriti i prema toj domeni osobnog razvoja.



Što te najviše motivira?


Motivira spoznaja, da ono koliko ulažem u sebe, bilo da je riječ o osobnom razvoju ili različitim edukacijama, u biti, kakvi su sami rezultati ulaganja u sebe. Osobno vodim dnevnik i svaki put kad primijetim neku razliku, to me dodatno motivira i daje mi svojevrstan elan za dalje.





Ranije ste na portalu kucaposao.com mogli pročitati članak o tome kako zadržati osobne granice i reći "ne".



Ako i vi imate problema s postavljanjem osobnih granica, Sluša-Lica vam nudi rješenje! Naime, od 1. svibnja 2021. godine kreće mjesečni program upravo na ovu temu, dakle, postavljanje osobnih granica.


Program se sastoji ukupno 4 predavanja, vježbi te 1 live Q&A-a. Trajanje programa je 30 dana, a ukupna cijena je 30€.


Za dodatne informacija, vaše upite, kao i za samu prijavu na program, možete pisati na mail adresu sara.peranic@gmail.com.


Više o programu možete saznati na newsletteru i Instagram objavi:



 


#NovePrilike S01E06 | Photomath, gdje matematika nije bauk!


Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira.






bottom of page