top of page

Kako koristiti Photomath?

U serijalu #NovePrilike smo prošli tjedan ugostili Krešimira Vučića koji nas je uputio u aplikaciju koju možete koristiti za rješavanje različitih matematičkih problema.Photomath kao ideja može zvučati kao alat stvoren za varanje na ispitu iz matematike. Međutim, ovaj alat može biti od iznimne pomoći u savladavanju matematičkih koncepata od jednostavnih izraza pa sve do diferencijalnih računa.Gdje nabaviti Photomath?


Aplikaciju Photomath možete preuzeti potpuno besplatno putem Google Play ili App Store aplikacije na vašim mobilnim telefonima.Prijava i pokretanje aplikacije


Nakon što ste aplikaciju preuzeli na svoj pametni telefon, možete ju otvoriti i započeti s prijavom. Nije potrebno izrađivanje računa ili profila, odnosno, upisivanje bilo kakvih dodatnih informacija, već se aplikacija postavlja automatski uz par koraka.Prvi je korak određivanje jezika. Aplikacija je Photomath dostupna u više od 30 jezika, što njeno korištenje čini jednostavno za velik broj ljudi, koji se možda i ne služe najbolje engleskim jezikom.


Prilikom samog prvog pokretanja aplikacije, dobivate i vodič koji vam pojašnjava što i kako možete raditi pomoću ove aplikacije.


Korištenje aplikacijom


Kao što smo i ranije napomenuli, Photomath je iznimno jednostavan za korištenje. Potrebno je fotografirati određeni matematički zadatak i automatski dolazite do rješenja.


Međutim, bogatstvo nije u rješenju, već u tome što vam aplikacija u daljnjem opisu rješenja predstavlja svaki korak postupka u rješavanju zadatka.Svaki je korak u rješavanju, odnosno postupku jasno prikazan što može biti od iznimne koristi prilikom učenja, ali i podučavanja matematike.


Što još nudi Photomath?


Osim što možete fotografirati, odnosno skenirati određeni zadatak, Photomath nudi i opciju naprednog kalkulatora, u kojem sami možete upisivati zadatke direktno u aplikaciji.Kliknete li na "prikaži rješenje" aplikacija će vam ponovo, kao što je to i ranije bilo prikazano, ponuditi cijeli postupak rješavanja određenog matematičkog problema.


Uz sve ovo, na aplikaciji možete pronaći rješenja po istom principu za već postojeće udžbenike.Naime, klikom na ikonu knjige u gornjem dijeli tu ekrana, možete doći do rješenja iz različitih udžbenika. Rješenja su prikazana kao i onda kad određeni matematički problem rješavate putem aplikacije, dakle, u rješenje je uključen i cjeloviti postupak.Učenici Photomath mogu koristiti kao određeni vid potpore u učenju i provjeravanju vlastitog znanja. Učitelji i nastavnici za brzinsko provjeravanje određenih zadataka, a roditelji kao odličan alat putem kojih se i sami mogu prisjetiti određenog sadržaja dok vježbaju matematiku s djecom.Vratimo se samo nakratko na navod o varanju i prepisivanju pomoću aplikacije Photomath. Moralna je odgovornost svakoga od nas da se koristiti tehnikama koje nam najviše odgovaraju, međutim, često put linijom manjeg otpora, dugoročno, ne završi dobro.


Matematika je univerzalni jezik, ali i odličan alat za razvijanje različitih mehanizama u našem mozgu. Photomath je tu kako bi vas usmjerio na pravi put i ponudio podršku bilo kad i bilo gdje!


Nadamo se da ćete i vi koristiti Photomath u učenju i podučavanju. Koristite li neke slične alate za učenje i/ili podučavanje matematike? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)


Izvori fotografija: Google, Photomath


 


#NovePrilike S01E06 | Photomath, gdje matematika nije bauk!


Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira.
Comments


bottom of page