top of page

Kako koristiti Jitsi Meet?

Ranije smo vam predstavili Whereby, odličnu alternativu za održavanje i organiziranje video-poziva.



Ponekad, posebice ako često imamo sastanke pomoću određene platforme za održavanje video-poziva, možda i nije loše promijeniti platformu. U vremenu u kojem je komunikacija sve češće online, ova promjena može ubaciti određenu dozu dinamike u vašu svakodnevnicu.


Danas vam iz tog razloga predstavljamo Jitsi Meet - još jednu opciju za suradnju i komunikaciju s timom koristeći video-pozive.

Jitsi ili Jitsi Meet jednostavna je platforma putem koje možete ostvarivati video-pozive i video-konferencije. Kad kažemo jednostavna, uistinu to i mislimo. Jitsi Meet bismo iz tog razloga preporučili za korištenje čak i učenicima ranije dobi prilikom nastave na daljinu.



Da biste pokrenuli poziv putem Jitsi Meeta, potrebno je slijediti tri jednostavna koraka: prvo je u tražilicu potrebno upisati Jitsi Meet, otvoriti prvu opciju te kliknuti na start meeting. Za korištenje Jitsi Meeta nije potreba izrada računa, kao ni dodatna prijava.



Koristeći Jitsi Meet, možete organizirati razgovor i s 30 korisnika koristeći kamere, odnosno do 75 korisnika kombinirajući samo audio. Korištenje je Jitsi Meet-a potpuno besplatno.



Kad kliknete na Start meeting, otvorit će vam se mogućnost upisivanja imena pod kojim ćete se prikazivati na sastanku. Nakon što upišete svoje ime, odaberete opciju priključivanja sastanku klikom na Join meeting.


Meeting se u ovom trenutku pokrenuo te možete dodati i druge sudionike. To možete učiniti tako što ćete odabrati sudionike te vam se automatski s desne strane pojavljuje opcija invite someone, a klikom na tu opciju, automatski se otvaraju mogućnosti dijeljenja.


Kao što je to slučaj i s većinom drugih platformi za organiziranje video-poziva, možete jednostavno kopirati poveznicu i poslati ju klasičnom metodom copy-paste, ali možete koristiti i automatsko slanje pomoću različitih mail providera.


Tijekom sastanka putem Jitsi Meeta, možete se koristiti različitim opcijama i mogućnostima koje Jitsi integrirano nudi.



Osim klasičnog dijeljenja ekrana, pisanja poruka, audio i video veze, Jitsi nudi i opcije kao što je to podizanje virtualne ruke, a nudi se još pregršt drugih mogućnosti, kao što je to pokretanje snimanja, mogućnost gašenja zvuka i kamere drugim sugovornicima ili pak dijeljenje YouTube videozapisa.


Ako ste pak vi ti koji se na Jitsi Meet spajate kao sudionik, jednostavno kliknete na poveznicu koji vam je organizator poslao, upišete ime koje želite i automatski se prijavljujete na aktualan sastanak.


Jeste li već koristiti Jitsi Meet? Želite li podijeliti to s drugima? Pridružite se našoj zatvorenoj Facebook skupini u kojoj možete pitati druge ili pak drugima pomoći oko njihovih pitanja. Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)


Izvori fotografija: Google, Jitsi


 


#NovePrilike S01E08 | I ako sebe cijelog damo, tek tada i možemo biti cijeli



Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira.






bottom of page