top of page

3 dodatne platforme za izradu virtualnih prezentacija

Već smo ranije spominjali neke od mogućnosti izrade virtualnih prezentacija. Međutim, s ponovnim prelaskom odgoja i obrazovanja u model nastave na daljini, željeli bismo vam predstaviti još dodatnih mogućnosti.Šteta je ne iskoristiti resurse koji se nude, u većini slučajeva čak i besplatno. Osim što se ovi alati mogu koristiti u nastavi, mogu se koristiti i u većini drugih slučajeva u kojima je potrebno koristiti prezentaciju.
Pomoću Emazea možete kreirati vrle efektivne i zanimljive te oku ugodne prezentacije bez pretjeranog iskustva u dizajnu. Funkcionira po principu predložaka, dakle, odaberete odgovarajući predložak i uređujete svoj sadržaj sukladno s ciljem vaše prezentacije.

Također, možete i osuvremeniti svoje klasične PowerPoint prezentacije, tako što će te ih učitati na Emaze i redizajnirati, kako bi uvijek bile u trendu i zanimljive.


Prezentacije, odnosno, materijale koje kreirate putem Emaze je vrlo lako dijeliti s korisnicima - svaka prezentacija ima svoju jedinstvenu poveznicu koju jednostavno pošaljete i oni koji imaju poveznicu mogu pristupiti vašoj prezentaciji.Slidelab funkcionira po principu "oblaka" te uglavnom služi za izradu prezentacija. Kako se sve izrađuje i uređuje online, a promjene su vidljive u realnom vremenu, Slidelab je odličan za suradnju i zajednički rad na materijalima.Nakon što ste završili s izradom, osim što prezentaciju možete dijeliti, istu možete preuzeti kao .pdf ili kao PowerPoint na vaše računalo te ju dodatno oblikovati.Academic Presenter je još jedan softver za izradu prezentacija, ali razlika je što se on bazira na vektorskom dizajnu.U prvom dijelu imate mogućnost izraziti svoju kreativnost izradom grafike i okvira, dok u drugom dijelu možete dodavati različite animacije, prijelaze i druge efekte.


Ako biste se željeli iskušati u nečem novom, posegnite za Academic Peresenterom, pogotovo iz razloga što je besplatan.
Svi se najčešće volimo služiti upravo onim alatima na koje smo najviše navikli, međutim, možda je vrijeme da se okušamo i u nečem novom, kako zbog sebe, tako i zbog svojih korisnika.


Ranije smo pisali i o tome na koji način izraditi virtualnu prezentaciju, odnosno, što bi bilo dobro poštovati prilikom izrade virtualne prezentacije.Želite li s nama podijeliti vaše iskustvo? Koje vi alate koristite za izradu prezentacija? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)


Izvori fotografija: Emaze, Slidelab, Academic Presenter 

Hrvoje Vukov | #NovePrilike​​​ S1E4


Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira?


Comments


bottom of page