top of page

Svidio vam se Wakalet - jeste već koristili Notion?

Već dobro baratate različitim alatima, platformama i/ili aplikacijama za organizaciju i suradnju tima? Vrijeme je da možda pokušate i nešto novo!


Nedavno smo vam predstavili Wakalet, odličnu platformu za bolju organizaciju! Na poveznici možete pročitati nešto više o Wakaletu. Danas vam predstavljamo sličnu, a opet različitu platformu - Notion.

Što je Notion?


Notion je platforma koja objedinjuje različite mogućnosti i alate organizacije i suradnje. Kao i Wakalet, na Notionu je moguće planiranje, pripremanje i organizacija različitih materijala, kao i organiziranje suradnje s timom.


Ova platforma nudi mogućnost kreiranja različitih sadržaja. Bilo da se radi o zapisivanju bilješki, različite projektne dokumentacije, izrađivanja 'to-do' listi, Notion je tu kako bi vam olakšao rad s timom. Moguće je dijeliti vanjske sadržaje, komentirati sadržaje s timom, kao i postavljati različite zadatke i podsjetnike.


Notion funkcionira u online verziji, kao i u desktop verziji. Možete se njime koristiti putem web-a, ali i preuzeti na Android, IOS i Mac te Windows. Što znači da je korištenje Notionom moguće i dok ste u pokretu korištenjem mobilnog telefona.


Kako se koristi Notionom?


U Notion se možete prijaviti koristeći se vašim Google ili Apple računom. Možete ga koristiti osobno, a možete napraviti i svoj 'team space'.


Razlika je u prijavi što kad se prijavljujete kao tim, odnosno tvrtka, upisujete naziv, veličinu te okvirnu djelatnost kojom se bavite.


Jednom kad stvorite račun koristeći se Google ili Apple računom, na naslovnoj stranici odaberete 'new page' i krenete se igrati mogućnostima i opcijama koje Notion pruža.



Nakon što kliknete 'new page' automatski se pokreće prozor u kojem možete krenuti s izradom, odnosno kreiranjem materijala koji vam trebaju. Oblikovanje djeluje vrlo jednostavno, naime, nema previše dodatnih opcija na koje bi vam mogla odlutati pažnja. Opcije za kreiranje te uređivanje sadržaja dobijete nakon što kliknete "/".



Svi alati koji su vam potrebni za uređivanje teksta i kreiranje sadržaja kategorizirani su kako bi vam olakšali korištenje.


U svoj sadržaj možete inkorporirati različite tablice, fotografije, videa, vanjske datoteke kao i poveznice. Također, u kontekstu, primjerice, sastanka, možete izraditi 'to-do' listu, kao i dodijeliti određeni zadatak članu tima ili u sadržaju posebno istaknuti određenog člana u nekom kontekstu.


Prilikom uređivanja samog tekst, duplim klikom na riječ, otvara se alatna traka s dodatnim mogućnostima za samo uređivanje teksta.



U kreirane sadržaje na Notionu možete dodati i različite vanjske poveznice, kao i implementirati kodove, ali i povezati s Drive-om te dodavati glasovne zapise.



Notion ima i vlastiti YouTube kanal s preko 130 videa u kojima možete pronaći detaljne upute o svakoj pojedinoj opciji i mogućnosti. Videa su tematski grupirana u popisima za reprodukciju.



Nakon što ste uredili vaš sadržaj, samo kliknete 'share' i kreirani sadržaj možete dijeliti s vašim timom. Postoji opcija direktne implementacije sadržaja na web stranici, ali i mogućnost slanja sadržaja mailom, kao i dodavanja suradnika na Notionu.


Također, za sve sudionike tima možete postaviti različite opcije prilikom dijeljenja, kao što su potpuni pristup, uređivanje, komentiranje ili samo pregledavanje sadržaja.



Svi vaši kreirani sadržaji se nalaze s lijeve strane u glavnom izborniku te im možete u bilo kojem trenutku ponovno pristupiti i dodavati različite izmjene.


Jeste li već koristili Notion? Imate li dodatne 'tips & tricks' koje smatrate važnima i željeli biste ih podijeliti s drugima? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)




Izvor fotografija: Google, Notion

bottom of page