top of page

Popišite se online - počeo je popis stanovništva 2021.

Od danas do 17. listopada, odvija se popis stanovništva koje će prvi put, u dvije faze, biti provedeno bez papira, to jest potpuno digitalno.


Prvi digitalni popis stanovništva u Republici Hrvatskoj provodi se od 13. do 26. rujna 2021.


Kako se popisati online?


Na mrežnoj stranici https://Popis2021.hr kliknite na poveznicu samopopisivanje koja će Vas preusmjeriti na sustav e-Građani. Ulogirajte se u sustav.


Elektronička usluga NIAS-a (Nacionalnoga identifikacijskoga i autentifikacijskog sustava) zatražit će Vašu autentifikaciju i pristup osobnim podacima.


Kada kliknete na ikonu ''Pristajem'', izaberite vjerodajnicu, registrirajte se, pročitajte uvjete upotrebe, potvrdite da ste punoljetni i počnite sa samopopisivanjem.


Ispunite prazne kućice i pazite na njihovu točnost.



Što nakon samostalnog popisivanja?


Nakon uspješnog zaključavanja i slanja popisnice e-ispitanik prijavom u sustav za samopopisivanje može vidjeti samo jedinstvenu šifru generiranu u trenutku predaje popisnice koja služi kao dokaz o uspješnoj predaji popisnice i koju će e-ispitanik dati popisivaču pri terenskom popisivanju.


Tajnost podataka


Prema Zakonu o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (NN, br. 25/20. i 34/21.) i Zakonu o službenoj statistici (NN, br. 25/20.), svi podaci prikupljeni Popisom 2021. tajni su i upotrebljavat će se isključivo za statističke svrhe.





Izovor: popis2021.hr

bottom of page