top of page

Kako zakazati slanje maila?

Svima nam je dobro poznata opcija podešavanja slanja maila koju Gmail nudi. Ova opcija je možda poznatija kao scheduling.


Ova opcija na Gmailu nam omogućuje da napišemo mail i odredimo u kojem će se trenutku mail poslati. Primjerice, ne želite kvariti subotu svom poslovnom partneru, ali vi ste u subotu napisali sve relevantno u mail!


Pomoću opcije scheduling, slanje maila ćete podesiti za ponedjeljak ujutro i svi sretni! Vi ste bili produktivni tijekom vikenda, a niste uzurpirali druge koji su, primjerice, odmarali.


Danas vam predstavljamo ekstenziju pomoću koje možete bolje i jednostavnije organizirati slanje mailova - Boomerang za Gmail.



Podsjetimo se samo kratko, kako uopće podešavamo slanje maila koristeći opciju schedule.


Kreirate novi mail u koji uvrstite sve što je potrebno, dakle, primatelja, naslov i tekst maila, kao i eventualne popratne privitke.



Nakon što ste sastavili mail, a u kojeg ste uvrstili i svoj novi potpis. Potpis za svoj Gmail račun ste naučili napraviti pomoću ovog članka:



Dakle, nakon što ste završili s kreiranjem maila, možete mail poslati odmah ili ga možda poslati u nekom drugom trenutku koristeći opciju schedule. Opcija schedule se se skriva u malenoj strjelici prema dolje pokraj natpisa send ili pošalji.



Nakon što kliknete opciju schedule send, Gmail automatski nudi određeno vrijeme slanja. Međutim, odete li na opciju select date and time, možete sami postaviti dan, datum i vrijeme slanja određenog maila.


Čemu onda služi Boomerang opcija?


Boomerang opcija, kao ekstenzija koju možete preuzeti za vaš Google Chrome, vam pomaže u organizaciji mailova. Ovo može biti od iznimne koristi onima čiji se posao odvija putem maila.


Prvo u tražilicu upišite Boomerang for Gmail, kako biste ugradili ekstenziju u svoj Chorme.



Nakon što vam se otvori web store s ovom opcijom, jedino što trebate učiniti kako biste postavili opciju kao Chrome ekstenziju je kliknuti na Add to Chrome.


Kad se ekstenzija Boomerang integrira u vaš Chrome, prozor za pisanje maila izgledat će malo drukčije, od onoga što smo do sada naviknuli.



Automatski će se omogućiti korištenje Boomerang opcije. Na koji način koristiti Boomerang?


Boomerang nudi više opcija i mogućnosti od samog zakazivanja slanja maila. Naime, pomoću ove ekstenzije možete zakazivati i podsjetnike, ali i koristiti pomoć pri pisanju kvalitetnijih mailova.



Dakle, kao što smo i spomenuli, Boomerang možete koristiti za zakazivanje odgođenog slanja maila koristeći send later opciju. Također, koristeći opciju remind me da mail pošaljete ponovno, u slučaju da niste dobili odgovor, da primatelj nije kliknuo ili otvorio mail ili čak bez obzira na sve opcije, možete zakazati da vas Boomerang podsjeti na ponovno slanje maila.


Uz to, možete zatražiti i potvrdu o otvaranju maila. Dakle, kad nekom pošaljete mail, a kad ta osoba mail otvori, vi ćete dobiti obavijest o tome da je mail otvoren. Međutim, postoji mogućnost da se primatelj nije složio s ovim u uvjetima korištenja te, ako je ovo slučaj, ne ćete dobiti potvrdu o otvaranju maila.


Boomerang koristi i određeni vid praćenja pisanja vašeg maila te vam daje objektivnu procjenu teksta maila u različitim parametrima. Pa tako su neki od njih duljina naslova, broj riječi, ali i dodatne opcije kao što je to pristojnost u napisanom sadržaju.


Kako vi zakazujete slanje svojih mailova? Koristite li već Boomerang? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)


Izvori fotografija: Google, Gmail


 


#NovePrilike S01E06 | Photomath, gdje matematika nije bauk!


Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira.







bottom of page