top of page

Wire&Tire - vaš bicikl oko vrata



Tražite onaj finalni touch na nekoj kombinaciji? Možda neki lančić ili prsten? Danas upoznajte s nama cure iz brenda Wire & Tire koje su s nama podjelile detalje o ovom jedinstvenom nakitu.


Iza brenda Wire & Tire kriju se sestre Ivana i Andrijana Galić koje dolaze iz malog hercegovačkog grada, Širokog Brijega. Jedna sestra je freelancerica, a druga svestrani agronom nove generacije.


Uvijek se trude upijati nova znanja i vještine te pokazati da su spremne suočiti se sa svim izazovima. U slobodno vrijeme svoju kreativnost izražavaju kroz izradu nakita, kreiranje sadržaja za društvene mreže, snimanje i fotografiranje.


Možete li nam reći nešto više o svojem proizvodu?


Wire & Tire ogrlice ručno su izrađene makete bicikla iz jednog komada žice. Ogrlice se izrađuju u više različitih boja, a dimenzije samog motiva bicikla su otprilike 8x5 cm. Neke od dostupnih boja su crna, srebrna, crvena, plava, tirkizna, roza, zelena i ljubičasta, a dužina lanca iznosi 80 cm.


Materijal koji je potreban za izradu jedne ogrlice uključuje dio baze za nakit poput aluminijske žice i lanca te cvjetova za ukrašavanje.




Kako ste došli na ideju?


Glavni i odgovorni za prvotnu ideju je naš otac Drago koji je ujedno još prije dvadesetak godina napravio maketu bicikla i igrom slučaja 2014. godine došle smo na ideju da taj isti pretočimo u modni detalj, jer zašto ne bismo provozali biciklić oko svojeg vrata

Odnedavno ste proširili paletu proizvoda i na prstenje – odakle crpite inspiraciju?


Volimo jednostavna prstenja, a volimo i glazbu, to je više bio slatki spoj dviju ljubavi. Također, privlače nas i geometrijski oblici tako da ćemo kolekciju prstena uskoro proširiti i u tom smjeru. Simetričnost i asimetričnost u raznim oblicima i bojama.

Inspiracija često dolazi sama od sebe kad smo u prilikama da se spremamo negdje i pomislimo 'Joj uz ovo bi mi baš super pristajalo...' da sad ne odajemo detalje, ali kao i svima ideje za neke modne detalje javljaju se u konkretnim situacijama kada nam treba neki komad ideja se instant rađa. Ponekad to bude kao iz scenarija Baltazar 😊, a uskoro ćemo predstaviti i istoimenu kolekciju pod tim sinoni



Koliko vremena treba za izradu jednog lančića ili jednog prstena?


Budući da smo jedan mali tim od par aktivnih članova, a često nam u pomoć priteknu i naši dobri vilenjaci pa samim tim izrada ovisi od člana do člana. Ima nas koji to riješimo u roku od sat vremena, a pojedinima treba i čitav dan (smijeh), ali to je ljubav i ono bitno je da su svi biciklići izrađeni s puno ljubavi, pažnje i preciznosti.


Kad su prstenja u pitanju, u tome smo makar dream team po pitanju brzine izrade, doduše svatko ima svoj final touch violinskog ključa i samim time svaki prsten je poseban.

Osim proizvodnje, radite i ostale poslove – prodaja, marketing – je li naporno istovremeno obavljati više poslovnih uloga?


Da, uz sve ovo navedeno tu su prodaja i marketing. Kao što smo i naveli, dva su aktivna člana tako da se uspijemo nekako uskladiti s obavezama i idejama. Bitan je timski rad i to što imamo pristranost prema različitim poljima tako da nam onda zaista nije problem da sve to uskladimo i podijelimo obaveze prema onome u čemu više uživamo.

Koliko se već dugo bavite proizvodnjom rukotvorina?


Još od malena imamo sklonost prema kreativnom radu općenito, ali evo konkretno Facebook stranica je osnovana još davne 2014. godine.


Kako vas je moguće kontaktirati – gdje je moguće pronaći vaše proizvode?


Kontaktirati nas možete putem email adrese wiretire.handmade@gmail.com, a dostupni smo na i društvenim mrežama počevši od Facebook-a i Instagrama, a odnedavno TikToka.


Proizvodi se uživo mogu pogledati u galeriji Crocrodeal u Radićevoj u Zagrebu te u BikeShop Guru trgovini na otoku Krku.




Izrađujete li proizvode individualno – na zahtjev ili su u ponudi proizvodi koji su isključivo vaša ideja?


Za sada su u ponudi isključivo proizvodi koji su naša ideja.

Još od samog početka učestali su upiti za izradu nakita po narudžbi, ali zaista to još uvijek nemamo u planu jer ipak uz sve ostale životne obaveze ne možemo se upuštati u takve pustolovine.


Koji su daljnji planovi s razvojem brenda?


Laganim koracima prema vodilji festina lente u planu nam je da s vremenom proširimo prodaju i na međunarodno tržište, jer ipak krucijalna krilatica je 'Tour the world" i zaista se nadamo da će nam se ta želja ostvariti pa makar samo i kroz điranje biciklića.


Što biste poručili osobama koje se eventualno dvoume oko osnivanja vlastitog brenda?


Nema odustajanja ni posustajanja, također ni forsiranje nije dobro. Kad je kreativnost u pitanju to je doslovno bljesak ideje i onda s vremenom sve ide svojim tokom. Najbitnije je kad dođete do onih trenutaka da se mnogi raduju vašem kreativnom uratku, tada sreći nema kraja. Nama su ovo prije svega ljubav i opuštanje, a tek onda posao.





Izvori fotografija: privatna galerija, Instagram @wireandtire


bottom of page