top of page

#NovePrilike S01E03 | Opusti se, nitko sa sigurnošću ne zna što radi!


Danas u serijalu #NovePrilike predstavljamo Andreu Tintor, diplomiranu novinarku i PR savjetnicu.


Andrea Tintor je osnivačica i voditeljica PR agencije Andrea Tintor Lifestyle & Entertainment, a danas nam otkriva kako se ona snašla u neobičnim uvjetima života i rada na početku pandemije.


Također, Andrea nam predstavlja nekoliko savjeta za rad od kuće, s obzirom na to da i sama svoj brend vodi upravo iz udobnosti svojega doma.


Saznajte više o radu od kuće, kao i o utjecaju pandemije na sam svijet PR-a u kontekstu kulture, lifestylea i događaja uz Andreu Tintor!



Reci nam nešto više o sebi, čime se baviš?


Upisavši kulturologiju i diplomiravši novinarstvo otvorila sam vidike prema karijeri iz snova.


U posljednjih pet godina radila sam kao novinarka za lifestyle portale, održavala radionice o osobnom brendiranju, surađivala s poznatim medijskim kućama i regionalnim konferencijama te sudjelovala u kreiranju projekata za globalno uspješne brendove.

Posljednje četiri godine za Jolie.hr pišem tjednu kolumnu o fenomenima popularne kulture kojom taj koncept želim približiti široj javnosti.


Kao što se iz navedenog da zaključiti, moglo bi se reći da su mediji moj život. I stvarno uživam u njemu! Moja strast je prenošenje znanja i educiranje o benefitima popularne kulture. To radim kreiranjem komunikacijskih strategija i strukturiranje procesa osobnog brendinga te online sadržaja za sebe i klijente.


Kako si se osjećala kad je pandemija uzela maha?


Kad je pandemija uzela maha prvo sam se odlučila resetirati.


S obzirom na to da sam tek krenula u samostalne poduzetničke vode, znala sam da me čeka izazovno razdoblje prilagodbe.


Početkom travnja prošle godine kreirala sam vlastitu rutinu koje sam se uspješno držala do ljeta, a to je bilo slaganje prioriteta, svakodnevni rad bez izgovora te odvajanje vremena za hobije.


Smatram da nikome nije bilo jednostavno, no takvi procesi nas jačaju.


Što bi izdvojila kao najveće izazove prilagodbe rada od kuće u početku pandemije?


Najveći izazov prilagodbe rada od kuće bio je baš postavljanje rutine i činjenica da privremeno možemo zaboraviti na način života koji smo živjeli prije.


Iako je bio početak pandemije to je ujedno bio i početak mog novog načina života te sam bila motivirana.


Potrebna je jako dobra organizacija kako nam nijedna stavka poslovnog i privatnog života ne bi patila. Uvjerenja sam da možemo imati sve, samo ne istovremeno pa svakodnevno pokušavam taj stav primijeniti u praksi.




Pokrenula si vlastiti posao tijekom pandemije, kako je to prošlo?


Obrt sam službeno otvorila u prosincu 2019. zbog povećanog obima posla.


Danas vidim da je to bila dobra odluka iako su se meni osobno stvari posložile. Ili sam bila toliko promišljena pa sam ih posložila prije vremena!?


Lekcija pokretanja vlastitog posla prije nego smo potpuno spremni me naučila da treba planirati, razrađivati taktike i strategije te biti spreman na sve u svakom trenutku.


Imaš li u planu kakve nove kreativne projekte?


Kod mene se uvijek nešto kreativno kuha.


Priznajem da sam si ovaj kvartal uzela kreativni odmor i predah te usporila kroz veljaču, no bilo mi je potrebno. Takve periode najčešće iskoristim za gledanje filmova, čitanje knjiga i pisanje. To se odnosi isključivo na moj vlastiti kreativni rad.


S klijentima sam stalno u kontaktu i super mi je kako uvijek s proljećem kolektivno dobijemo novi elan bez obzira na situaciju. Kako se kaže: Stay tuned!


Kako je tekla suradnja s klijentima u radu od kuće i koje ste alate za komunikaciju koristili?


Suradnja s klijentima je tekla poprilično jednostavno.


U startu suradnji sklona sam postaviti granice koje idu sa strategijom tako da nema iznenadnih sastanaka ili sastanaka bez plana. Koristili smo Zoom i naravno sve alate koje koristimo svakodnevno.


Iako priznajem da sam možda bila više dostupna na aplikacijama za privatne poruke.




Što te je najviše motiviralo tijekom rada od kuće?


Motivacije mi rijetko nedostaje, no ono što me pokreće je činjenica koje se sjetim barem jednom dnevno - da napokon radim kad, kako i koliko želim.


Po meni je to najveći užitak bilo kojeg posla, spoznaja da smo sami odgovorni za sve rezultate, i dobre i loše.


Što si, prije pandemije, uzimala zdravo za gotovo?


Ljude, i pri tom ne mislim na bliske prijatelje i obitelj već na gužve i koncerte, osjećaj da smo mali u gomili.


I rekla bih vrijeme. Uvijek mislimo da ga ima, a nismo ni svjesni koliko je prolazno. Ako nismo dobro naučili raspolagati vremenom sada u ovoj situaciji, teško ćemo mijenjati navike.


Što si novo naučila u radu od kuće tijekom pandemije?


Da je sve prolazno, vrijeme, emocije, život, posao, razdoblja…


Zanimljivo mi je kako iz ove situacije možemo izvući puno dubokoumnih lekcija koje imamo priliku preslikati na svakodnevni život.


Moja profesionalna deformacija je da volim mijenjati izgled i komunikaciju osobnog brenda pa posljedično i same sebe. Nikad se nisam bojala promjena koliko god one bolne bile, poslovne ili privatne prirode.



Nadam se da će svatko za sebe izvući što mu je bitno i kada se osvrne na ovo razdoblje biti ponosan na sebe!


Kako se vi nosite sa svakodnevnim promjenama koje su intenzivnije negoli ikada ranije? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)




Izvori fotografija: Instagram

bottom of page