top of page

Kako se riješiti otvorenih tabova?

Svima nam se ponekad dogodi da se, posebice prilikom istraživanja određene teme, odjednom pojavi bezbroj istovremeno otvorenih tabova.


Dovedemo se u situaciju da čitamo članak na jednom, pretražujemo nešto na drugom, treći je tu za kasnije, a nismo više sigurni odakle svira glazba koju čujemo.


Izgledaju li i vaši tabovi kao i kod nas? Kako doskočiti ovom problemu?



Postoje različite ekstenzije koje možete dodatno instalirati kako biste organizirali vaše tabove, međutim, nema potrebe za dodatnim instalacijama. Naime, Chrome vam omogućava da otvorene tabove grupirate u kategorije i na taj način ih organzirate.


Postupak je i više nego jednostavan, a jednom kad krenete s politikom organiziranja i kategoriziranja tabova, rijetko ćete imati šumu tabova od koje ne možete vidjeti stablo.



Za kreiranje grupe tabova, kliknite desnim klikom miša na tab na kojem biste željeli izraditi grupu tabova, kliknete na "dodaj karticu novoj grupi" i možete započeti s izrađivanjem grupe tabova.



Nakon što ste kliknuli na "dodaj karticu novoj grupi" automatski se kreira grupa te vam se nudi mogućnost upisivanja naziva grupe i određivanje boje grupe. Možete upisati naziv ili skraćenicu te to sve povezati s određenom bojom, kako biste se kasnije lakše orijentirali među različitim grupama tabova.



Druge tabove dodajete u istu grupu tabova na način da na tab kliknete desnim klikom miša i odaberete opciju "dodaj karticu grupi" te će vam se odmah ponuditi opcija dodavanja određenoga taba u već postojeću grupu.



Druge grupe tabova kreirate na način da kliknete desnim klikom na tab koji još uvijek niste dodali ni jednoj grupi tabova, odaberete opciju "dodaj karticu grupi" i odaberite opciju "nova grupa". Za uređivanje nove grupe tabova, slijedite isti postupak kao i prilikom uređivanja prve grupe tabova.



Na kraju, kada kategorizirate i organizirate sve vaše otvorene tabove, vaša će traka izgleda puno urednije, a snalaženje među šumom tabova kao što je to bilo u prvoj fotografiji u članku bitno će utjecati na vašu produktivnost te uštedu vremena.



Pridružite se našoj zatvorenoj Facebook skupini u kojoj možete pitati druge ili pak drugima pomoći oko njihovih pitanja. Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)




Izvori fotografija: Google


 


#NovePrilike S01E08 | I ako sebe cijelog damo, tek tada i možemo biti cijeli



Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira.




bottom of page