top of page

Kako koristiti WhatsApp na računalu?

Postoje dvije opcije pomoću kojih je moguće koristiti WhatsApp na računalu i na telefonu u isto vrijeme.



Moguće je preuzeti WhatsApp na radnu površinu u vidu aplikacije, a moguće ga je koristiti i online, pomoću web preglednika.


Kako biste preuzeli WhatsApp na vašu radnu površinu u vidu aplikacije, u tražilicu možete jednostavno upisati WhatsApp Desktop Download.



Na ovaj način vam se automatski mogućnost preuzimanja za sustav Windows, kao i za IOS sustav. Druga je mogućnost posjet Microsoft ili Apple Store aplikacijama, gdje također u pretraživač upišete WhatsApp Desktop i omogući vam se preuzimanje aplikacije.


Druga je mogućnost online korištenje WhatsAppa na računalu. Naime, u tražilicu upišete WhatsApp Web, kliknete na prvi izbor i otvara vam se mogućnost prijave na vaš račun. Ova je opcija iznimno dobra ako mijenjate računala, samo se nemojte zaboraviti odjaviti s računala na koje ste se prijavili.


Kako se prijaviti i odjaviti?


Kada se otvore ili WhatsApp Desktop ili WhatsApp Web aplikacija, prijaviti se možete koristeći mobilnu aplikaciju WhatsAppa na vašem mobilnom uređaju.



Na WhatsApp Desktop aplikaciji ili WhatsApp Webu prilikom otvaranja prikazuje se QR kod. Kako biste se uspješno prijavili na svoj račun, na mobilnoj aplikaciji WhatsApp kliknete tri točkice u gornjem desnom kutu te vam se otvara opcija WhatsApp Web, kao što je to na drugoj fotografiji. Nakon što odaberete WhatsApp Web, otvara se QR skener pomoću kojeg skenirate kod na računalu i automatski pristupate svojem WhatsApp računu.


Odjaviti se možete i s računala, ali i s mobilnog uređaja. Odjavu s računala je moguće učiniti ako na Web ili Desktop verziji odete na tri horizontalne točkice desno od vašeg korisničkog imena i kliknete odjava ili logout.


Odjavu s mobilnog uređaja možete učiniti ako odete na tri vertikalne točkice u gornjem desnom kutu, odaberete WhatsApp Web te kliknete spojeni uređaj i odaberete odjavu ili logout.



Korištenjem WhatsApp Desktop ili WhatsApp Web opcije, sve su vaše komunikacije na jednom mjestu. Posebice ako WhatsApp koristite kao komunikacijski alat unutar tima. Vrlo je jednostavniji pristup, a i smanjuje se mogućnost dodatne distrakcije, s obzirom na to da ne koristite mobilni telefon.


Koristite li WhatsApp ili pak neku drugu opciju? Pišite nam na stranici, Facebooku i Instagramu. Pišite nam ono što vas zanima, kako bismo mi pisali upravo o tome. Do čitanja! :)



Izvori fotografija: WhatsApp Mobile App, WhatsApp Desktop App, WhatsApp Web



 


#NovePrilike S01E07 | Znatiželja uvijek vodi prema učenju i osobnom razvoju


Predstavljamo serijal #NovePrilike​​​ u kojem stručnjaci iz raznih sfera poslovanja pričaju u svojim iskustvima u doba pandemije. Kako su adaptirali svoje poslovanje, s kakvim izazovima su se susreli, koji su im omiljeni alati za rad od kuće i što ih motivira.



bottom of page